Quantcast
Channel: 4x4 | שטח
Viewing all 1742 articles
Browse latest View live

קוואסאקי KRX 1000 בישראל

$
0
0


שטח

רכב שטח – SBS – חדש מצטרף להיצע הכלים השונים שיש בישראל (בעיקר מפולריס ו-קאן אם), הפעם זו קוואסקי שמביאה לנו את ה-KRX 1000. זהו כלי אשר לפי דובר החברה: "תוכנן להרפתקאות מסמרות שיער ולאתגרים המהנים ביותר, גם בתנאי השטח הקשים ביותר. עם מנוע 2 צילינדרים בטור, בנפח 999 סמ"ק החדש, ששודך לתיבת הילוכים רציפה ומצמד צנטריפוגלי, מסוגל ה- KRX 1000 לכבוש כל מסלול ולטרוף גם מכשולי הסלעים הטכניים ביותר".

נשמע מבטיח. והוא ממשיך: "עם מרווח הגחון הטוב ביותר בקטגוריה ומערכת מתלים המשלבת בולמי זעזועים מסוג FOX 2.5 Podium Lsc, מסוגל ה- 1000 KRX "לגהץ" את המסלולים התובעניים ביותר. יכולת פנייה מצוינת ואחיזת כביש פורצת גבולות. מהלך המתלה הארוך ביותר בקטגוריה, משנה את חוקי המשחק ומאפשר לנהג לנסוע ללא חשש מעל סלעים ומכשולים מבלי לפגוע בשלדה או במכלולי ההנעה גם במהירויות גבוהות ובשטחים טכניים קשים במיוחד. מהלך מתלה קדמי כאמור של מעל 48 ס"מ מלפנים ו-מעל חצי מטר מאחור מאפשרים ל- 1000 KRX, לייצר רצף מגע אחיד וקבוע עם הקרקע בתנאים קיצוניים ביותר. בנוסף צמיגי מקסיס Carnivore אימתניים בקוטר 31" חריגים בקטגוריה מאפשרים לגהץ כל מהמורה ולטפס על כל סלע".

רכב שטח ירוק בירידה
רק 130 אש"ח ואתם ב-SBS החדש KRX של קאווי. צילום: יח"צ

אבל חכו יש עוד: "ה- KRX, בולט בעיצוב הדינאמי והחדשני המדגיש את מרווח הגחון הגבוה ואת יכולותיו בשטח. מבט חטוף משאיר רושם עז של קשיחות לא מתפשרת ומעורר את הרצון לצאת ולכבוש את הטבע הפראי. עם כ- 50 אביזרים ותוספות מקוריות של קוואסאקי, יוכל כל אחד להתאים את ה-KRX החדש לאופי ולסגנון הייחודי לו. כשהאמינות המוכרת של קוואסאקי שהפכה לאגדה חוברת למסורת של ביצועים ספורטיביים ללא פשרות המוכרת מאופנועי הספורט של היצרן היפני – אנו מקבלים את רכב השטח שימשיך גם במקום שכל האחרים יעצרו. עליונות מכנית וטכנולוגיה מתקדמת הנשענות על הרכיבים הטובים ביותר- זהו ה- DNA של ה-KRX 1000 החדש".

ולסיום התכלס: " המחיר: 129,985 ₪ (המחיר כולל אגרות והוצאות רישוי) וכולל אבזור מקורי כסטנדרט: גג קשיח, חלון, מגן חזירים וארגז אחורי".

היבואן מפרסם את נתוני התפוקה של המנוע. הספק של 114 כ"ס ו-10 קג"מ. אם חשבתם שמדובר במנוע 4 ציל' של אופנוע כביש. אז לא – זהו טווין פאראללי עם גל זיזים עילי כפול. בחו" קיימים קיטים לטורבו שמעלים את התפוקה ל-200 כ"ס. אולם אלו לא קיטים רשמיים של היצרנית. בנוסף, הנתונים מחו"ל מלמדים על משקל עצמי גבוה יותר בכ-200 ק"ג מ-RZR 1000.


אאודי e-Tron הפסקה ביצור

$
0
0

רוני נאק

בעיה באספקה של מצברים מ-LG CHEM הקוריאנית, עוצרת את קו היצור של אאודי e-Tron לשבוע. המפעל בבלגיה (ליד בריסל) כבר יצר כ-25,000 יחידות של רכב הפנאי-פאר החשמלי של אאודי. זו אינה הפעם הראשונה שמחסור בסוללות מעכב את משלוחי המכוניות החדשות ללקוחות (שגם כך מחכים כבר חודשים למכונית החשמלית שלהם), ומאותם עיכובים "נהנים" גם פורשה ומרצדס אשר קונות את המצברים מאותו ספק. אאודי מציגה מתכננת להגיע לנפח יצור של 80,000 יחידות השנה אולם ל-LG יש יכולת לספק רק 40 אלף מצברים (כך נמסר בעיתונות הגרמנית) ממפעל שהקימה בפולין במיוחד ללקוחותיה באירופה.

קו יצור רכב
אאודי מקפיאה לשבוע את היצור של הרכב החשמלי שלה e-Tron בשל מחסור במצברים. צילום: אאודי

מבחן דרכים אאודי e-Tron

המחסור במצברים ישפיע לא רק על e-Tron אלא גם על כ-30 דגמים עתידיים, חשמליים ו-היברידיים, אשר אאודי מתכננת להוציא לשווקים – לאחר שחטפה מכה לא פשוטה בכנף בפרשת דיזלגייט. בנוסף, על רקע תקנות CAFE על אאודי להגיע לנפח יצור גדול למדי של דגמים זעומי פליטה (או 0 פליטה) כדי לחמוק מלשלם קנס דרקוני על זיהום אוויר אם ממוצע הפליטה של סך כלי הרכב שיוצרו ב-2020 יהיה גבוה מ-95 גק"מ. המאמר לא הזכיר כלל את וירוס קורונה כסיבה למחסור הנרחב במצברים.

Q של אסטון מרטין

$
0
0

רוני נאק

אם אסטון מרטין סדרתית משעממת אתכם – אנא פנו לחטיבת Q של היצרנית לקורטוב של התאמה אישית. זה בדיוק המסר של אסטון מרטין לתערוכת ג'נבה שעתידה להיפתח בחודש הבא. שם היא תציג את רכב הפנאי החדש שלה – DBX – אחרי שזה עבר פרסונליזציה מטעם Q. ואתם זוכרים מי זה Q? נכון? אולי הוא דומה לג'ון קליז אבל הוא די יצירתי. יוצר שעוני אומגה שיורים חיצים ומצויידים בכננות, עטי להביור ומשקפי רנטגן – Q של ג'יימס בונד כמובן.

תא נהג אסטון מרטין
אסטון מרטין DBX באמצעות Q. סדנת הקאסטומציה של אסטון למי שסטנדרטי לא מספיק לו. צילום: אסטון מרטין

תחת הכותרת Q by Aston Martin, תציג החטיבה את יכולות הקאסטומציה שלה באופן האקסטרימי ביותר.והיא תעשה זאת עם הרכב חדש והחשוב ביותר של המותג (שכן מצפים ממנו להיות בסט סלר) – למשל חישוקי 22 אינץ' בשחור מבריק. בתא הנוסעים משטחי אלומיניום מכורסם בצורת יהלום, ממלא את החללים בין ריפודי העור השחור. קונסולה מרכזית ודיפוני דלתות מגוש סיבי פחמן שכורסם לשלמות והתאמה מדוייקת ואפילו הרצפה של תא המטען (לשם זורקים כל מיני דברים מלוכלכים) עשוי ממשטח אחד של קרבון פייבר. מן החוץ ה-DBX מקבל צבע מט אפור, חצאיות קרבון וחלקי CNC באנודייז שחור. 

דופן דלת אסטון מרטין
אסטון מרטין DBX באמצעות Q. סדנת הקאסטומציה של אסטון למי שסטנדרטי לא מספיק לו. צילום: אסטון מרטין

ההיצע הכולל של האביזרים והיכולות של Q הרבה יותר רחבות מהנ"ל ולקליינטורה הנכונה הרכב הזה רק פותח את התיאבון. מחיר אסטון מרטין DBX סדרתית בישראל יחל ב-1.7 מיליון שקלים.

אסטון מרטין מאחור
אסטון מרטין DBX באמצעות Q. סדנת הקאסטומציה של אסטון למי שסטנדרטי לא מספיק לו. צילום: אסטון מרטין

אל הסדקים שבהר

$
0
0

רוני נאק

בעולמנו סדקים זה רע. סדק בשלדה, סדק בקיר, סדק בבוכנה. סדק קטן הפיל את הצ'אלנג'ר, סדק באוזן של מעביר ההילוכים שלי שלח את ה-XO לבקר שלושה שפיצים בגלגל האחורי והפיל אותי – סדקים זה רע. הם מעידים על כשל מבני, אולי על התעללות או חומרים ירודים – אבל…יש סדקים שהם דווקא מוקד למשיכה. אז נסענו לשם למטה כדי לבקר בסדקים ממש גדולים. מדובר בתופעה טבעית הנמצאת ברמת צבירה – שבין נחל צבירה לנחל אשבורן בערבה התיכונה. וגם אם הסדקים האלה נראים כמו סדקים הנפערים במהירות של סרט הוליוודי – אלו נוצרו מהבליה של שכבות הקרקע הרכות מתחת ל"קליפה" הקשה של רמת צבירה – וזו ללא תמיכה נסדקת ונופלת לוואדיות באותו סלואומושן גיאולוגי נפלא.

מאחר שרמת צבירה אינה נגישה לכלי רכב – ואין עליה דרך עם סימון שבילים – נצמדנו לדרכים המסומנות בשטח. בגדול: אפשר להגיע לסדקים מצד אשבורן או מצד צבירה. מה שבא לכם. אנחנו בחרנו בצד של צבירה גם כדי ליהנות מנחל נקרות וצבירה שרק לפני יום זרמו בשטפון אדיר. צפו לכ-25 קילומטרים של רכיבה, וטיפוס מצטבר של כ-400 מטרים. לא נורא. הנה סיפור הדרך.

הרכב נשאר בספיר. שם חנינו ליד הסופר. בספיר יש מגרשי חניה גדולים והמקום מגודר ובטוח. אז אין בעיה. יצאנו לרכוב שניים שנינו על אופני אנדורו כבדים יחסית וארוכי מהלךך אבל המסלול אפשרי – ואולי עדיף – עם אופני XC קלילים יותר. הניווט עצמו קליל ומסתמך על סימוני השבילים שבשטח.

רוכבים בשביל מדברי
כרכשת פינת אשבורן. רוכבים אל הסדקים בערבה. צילום: יוסי.א

כמה עשרות מטרים אחרי השער הצהוב של ספיר תמצאו סימון שבילים כחול אשר מסובב את הישוב מדרום. פוגשים את השער האחורי של הישוב (אפשר גם לצאת משם תכלס) ופונים בחדות מערבה לעבר ההרים. טיפוס מתון מעביר אותנו דרך וואדיון מקסים עם עצי שיטה ומעין נסתר. די מהר פוגשי סימון שבילים אדום. זהו ציר המעיינות המוכר ואנו פנינו בו ימינה (צפונה) בטיפוס מתון ולחציה של נחל כרכשת אליו נחזור בהמשך. הנוף שסביב משתנה ומשנה גובה, צבע וטקסטורה כל העת. אחרי כ-2.5 ק"מ הגענו לסימון שבילים שחור אשר גם מבשר את המוצא של נחל אשבורן והערוץ הרחב של נחל נקרות. די מהר הגענו לשביל הראשי (האדום) של הנקרות. קשה היה לזהות משהו אחרי הזרימה האדירה שהייתה כאן רק לפני 24 שעות. השביל נסחף ואיתו גם סימונים רבים. פנינו בנקרות שמאלה (מערבה) במעלה הנחל מצפים לפגוש את סימון השבילים הירוק של נחל צבירה. שם השביל היה קל יותר – פחות מצץ לתוכו את הגלגלים של האופניים וכמעט ללא מלכודות סחף שהתגלו כמרגרינה טובענית ודביקה במיוחד.

על הסדקים
מול הסדקים, מעל לנחל צבירה, אחרי טיפוס מתיש. צילום: יוסי.א

נחל צבירה מאד יפה וחולף במהירות תחת הגלגלים של האופניים. מזג האוויר מושלם – 20 מעלות  ורוח קלה והשמש זורחת יותר משהיא מסתתרת מאחרי ענן. המדבר נקי מאבק, צבעיו עזים ונראה כאילו עבר במכונת כביסה. לאחר כ-6 קילומטרים הגענו לחניון הלילה של נחל צבירה ופגשנו את שביל ישראל. זו גם הנקודה הקרובה ביותר לסדקים אליה אפשר להגיע עם רכב 4X4.

מכאן המסע שלנו משנה את אופיו. ואנו מטפסים, ספק רכיבה ספק סחיבה, גובה אנכי של כ-150 מטרים בקילומטר וחצי תלולים למדי. שביל שגם ככה הוא מאתגר הופך לעוד יותר קשה אחרי שהמים שזרמו כאן בילגנו כל אבן אפשרית. לא פשוט. אבל שווה.

סדקים משמאל
סדקים משמאל! רוכבים אל הסדקים בערבה. צילום: רוני נאק

עיקול אחרון בשביל ורמת צבירה נפתחת לפנינו. מבט ימינה (דרומה) והנה הסדקים. לא יודע מה עובר לך בראש כשאתה עומד על השפה של סדק בעומק של עשרות מטרים. אבל הברכיים שלי, ושל יוסי שותפי לרכיבה, רעדו. אולי זה היה ממאמץ הטיפוס – לא יודע – אבל שינינו היינו נרגשים מאד ממה שעמד לנגד עינינו. לשמחתי לסדק אחד אפשר להיכנס – וככל שמעמיקים בו כך הוא מרשים ו-עמוק יותר. התיישבנו תחת עץ שיטה ותיק שעל שפת הסדקים וחשבנו מחשבות עמוקות. נהנים ממזג האוויר, מרביעיות החיל שמעופפים מעלינו, פעמים ממש קרוב ומרעיד את האוויר בריאות, או ממש בואדי שמתחת ומרעיד את הלב.

רוכב ליד סדק
כרכשת פינת אשבורן. רוכבים אל הסדקים בערבה. צילום: רוני נאק

בלי הרבה רצון התחלנו לחזור. חוצים מזרחה את רמת צבירה כשאנו נצמדים כל העת לסימון של שביל חוצה ישראל כדי לחזור לספיר. בדרך עוברים סט נוסף של סדקים שמעל לנחל אשבורן – ואלה שולחים אצבעות סדוקות לתוך השביל. כדאי להיזהר ולהרים מבט.

די מהר מגיעים למורד לנחל אשבורן. מורד תלול ומדורדר מאד שלא ניתן לרכיבה באופן בטוח. את רובו ירדנו במשנה זהירות וברגל, פוגשים בדרכנו שובלים נחמדים שאף אמרו לנו "שלום" וחייכו חיוך רחב. מרענן לכשעצמו.

יורדים לנחל
ירידה לנחל אשבורן צילום: רוני נאק

השביל ממשיך במגמת ירידה כשהוא עולה ויותר בפיתולים מענגים ושינויי גובה מהירים. אנו חוצים ערוצים ונחלים, נהנים מצל של עצי שיטה נהדרים, ומסנוורים מבוהק הסלעים שעברו שטיפה יסודית. מעולם לא פגשתי ככה את הקרקע בערבה. ספוגית, ונפוחה מרוב מים, שואבת לתוכה את האופניים ויחד איתם מקשה עלינו מאד את הדיווש. כיף אמיתי. המעבר לנחל כרכשת מחייב כמה קטעי סחיבה קצרים על פני שדות בולדרים גדולים שבערוץ. לא משהו מתיש במיוחד. ושוב השטח משנה איפור, צבעים וצורות ומולנו שכבות סלע מפותלות כמו קיורטוש גיאולוגי הזוי. יוצרים לכרכשת וחוצים עשרות ערוצונים, כולם מנסים לתפוס את הגלגל הקדמי, ואתה לא יודע מה יקרה כשהגלגל ינחת מההרמה שלו – האם ישקע פנימה או יעבור בלי בעיה.

קלדרה כרכשת
בקלדרה של נחל כרכשת. הקרקע רכה וספוגית – כמו בכל המסלול היום. צילום: יוסי.א

בנחל כרכשת מחכה לנו נוף שונה. קלדרה געשית (הר געש שהתרוקן מהלבה שבו וקרס פנימה לתוך עצמו). וכך סלעי הגיר הלבנים, מתחלפים בטוף שחור, ויש אפילו דיק של מגמה שחורה המפלחת את הנוף הלבן. מדהים. לא פחות. טיפוס מתון, שלרוב לא היה אישיו בכלל, הופך למאתגר בשל רכות הקרקע ואנו מצפים לראות את ספיר מעבר לאוכף הקרוב.

ספיר באופק
מימין דייק געשי שחור ובולט. ספיר לפנינו. מורד אחרון ומגיעים. צילום: רוני נאק

 

את ספיר אכן ראינו, רק קילומטר אווירי אחד – אבל עם הפרש גובה של כ-120 מטרים מתחתנו. עוד מורד תלול אחד, רובו רכיב, ואנו חוזרים ופוגשים את ציר המעיינות המסומן באדום, ואז את השביל הכחול שמחזיר אותנו לספיר ולרכב הממתין בחניון.

סיום כתבה - חריץ
תכלס היה מדהים. צילום: רוני נאק

 

 

 

 

מבחן דרכים מיצובישי טרייטון

$
0
0

רוני נאק

בואו. לא נחזור שוב על אורכה של שושלת הטנדרים של מיצובישי בישראל. היא ארוכה ווותיקה – ומגיע לה כתבה בפני עצמה. אבל כן אציין כי למיצובישי יש ניסיון רב בטנדרים כפולי הנעה ואוטומטיים אצלנו – פשוט כי הם היו הראשונים. בשוק הטנדרים יש כמה קבועים, פחות-או-יותר. יש את הנחשק: טויוטה היילקס. יש את הנמכר ביותר: איסוזו דימקס. יש את זה שעושה את העבודה: טרייטון. אלו שלושת הבולטים ביותר. לידם יש שחקני Teir2 שהם שם מכל מיני סיבות: פולקסווגן אמארוק השרירי (שנתפס כיקר אבל הוא לא), פיאט פולבק הנשכח ו-ניסאן נווארה כי קרסו. הקטגוריה כולה מונה כ-4000 כלי רכב בשנה – זו אמנם עליה של 30% לסגמנט ביחס לשנים הקודמות – אבל בכל זאת פלח זעיר מכלל השוק. עוד מהמשותף לשלישיית החוד הוא שכולם מיוצרים בתאילנד (כן, גם היילקס), וכי לקונצרן מיצובישי אחזקות רבות באיסוזו והיא "סופרת" אותה כחלק מהקונצרן. ועכשיו לטרייטון החדש

צד טרייטון
מבחן דרכים מיצובישי טרייטון החדש – מידות הארגז זהות כך גם מרווח הגחון של 205 מ"מ. צילום: רוני נאק

מיצובישי טרייטון

את השוני במרכב לא צריך להסביר – הצילומים עושים את העבודה יותר טוב. אספר בקצרה רק כי הטרייטון "יישר קו" למראה המותגי העדכני של מיצובישי ועל הדרך גם מאמץ את הטרנד בעיצוב טנדרים שבו יש חזית מאסיבית ומכסה מנוע גבוה – בטח ביחס למכסה המשתפל של הטרייטון הקודם. לקבינה אותו קו "L" הנוכח באחוריה ובתכלס זו אותה תצורה – גם מידות הפנים של הארגז זהות ורק החיצוניות מפולסת יותר.

בתא הנהג תתקשו למצוא הבדלים מהותיים ולמעט הקונסולה המרכזית ולוח המחוונים השונים העיצוב זהה. איכות היצור הכללית טובה למדי ויש מולטימדיה מקומית עם מערכת "קונקטד" מעודכנת של כלמוביל עם הפעלה קולית, ניווט ועוד אפליקציות שימושיות.

תא נהג מיצובישי
מבחן דרכים מיצובישי טרייטון החדש – אותו עיצוב, תחושת איכות טובה יותר. צילום: מיצובישי

הפלטפורמה גם היא חוזרת ללא שינוי. אותו בסיס גלגלים של 300 ס"מ, יכולת נשיאת מטען של עד 1030 ק"ג וגרירה של עד 3500 ק"ג לנגרר עם בלמים. מערכת המתלים עודכנה כדי לספק נוחות נסיעה עדיפה וריסון טוב יותר – בעיקר בחזית וגם הבלמים חוזקו שזה תמיד דבר נפלא.

בחזית יש מנוע דיזל חדש. עם נפח של 2.2ל' המפיק 150 כ"ס וכמעט 41 קג"מ – הורדת הכוח נעשית דרך תיבת הילוכים אוטומטית חדשה עם 6 הילוכים ויש כמובן טרנספר "סופר סלקט" עם דיפ' מרכזי וגם LOW. תשמחו בוודאי לגלות גם את הנוכחות של נעילת דיפרנציאל אחורית מקורית וגם מפות בקרת משיכה לשטח – במצבי ה-4X4 שבהם הדיפ' המרכזי נעול.

מנוע מיצובישי חדש
מבחן דרכים מיצובישי טרייטון החדש – מנוע חדש, פחות חזק יותר חסכוני ועם תיבת הילוכים אוטו' 6. צילום: רוני נאק

בנוסף תמצאו במיצובישי טרייטון החדש, מערך בטיחות אקטיבי (משתנה בתלות ברמת האיבזור) הכולל בלימת חירום אוטונומית, התראה על סטייה מנתיב, ניטור שטחים מתים ועוד.

להורדת המפרט המלא של מיצובישי טרייטון החדש

בתחום הנוחות והאיפור אציין שמשות כהות מאחור, חישוקי 18 אינץ' (או 16), בקרת אקלים, סיוע לזינוק בעליה, סייען למורדות ארוכים, חיישני גשם ותאורה ועוד.

מחיר רכב המבחן ברמת דקאר עומד על 245,000 שקלים.

מאחור
מבחן דרכים מיצובישי טרייטון החדש – נוח יותר בכביש וגם בשטח. צילום: רוני נאק

נסיעה בטרייטון

למרות שלא נעשו שינויים מפליגים בקבינה, מצאתי את המושבים לנוחים במיוחד. איכשהו, הפרופורציות של: גובה הרצפה, קו המושב, וקו החלונות הסתדרו לי טוב יותר. הרגשה של "בפנים" ולא של "מעל" כפי שטנדרים רבים נותנים. הקוקפיט מרגיש מוכר – וכל המיתוג נופל ליד עם משקל ותנועה נכונים – אין כאן הפתעות בתחום הנדסת האנוש.

שילוב של מנוע חסכוני יותר מזה היוצא, לא מתורגם לירידה מהותית בביצועים – אבל כן מתקבל שיפור גדול בצריכת הדלק. זאת בזכות המומנט הזמין מסל"ד נמוך וגם תיבת ההילוכים שמנצלת טוב יותר (ויש הילוך אחד יותר מזה של הטרייטון היוצא) את כוח המנוע. כך תקבלו זמינות כוח טובה – לז'אנר – בסל"ד נמוך ובינוני ותוכלו לשייט בקצב הרבה יותר מהיר כשאתם שורפים הרבה פחות סולר. במסע שלנו, שהיה עם מעט משקל אבל הרבה קילומטרים – קיבלנו ממוצע של 13.5 קילומטרים לליטר (מבלי לחסוך מדוושת ימין) ואף הגענו לכ-16 קילומטרים לליטר אחרי שנתקענו קילומטרים ארוכים אחרי משאית איטית ועל 1500 סל"ד בכביש הערבה. נהג מודע יוכל להגיע בקלות לנתון כזה.

חזית מיצובישי
מבחן דרכים מיצובישי טרייטון החדש – יותר מהכל. פחות דלק. צילום: רוני נאק

נוחות הנסיעה בהחלט ששופרה מאד. כל מרכיבי ה-NHV טובים יותר. אפילו אהבתי את ידית האחיזה לנוסעים מאחור שמאד מקלה על הכניסה והיציאה מהמושב האחורי. שם גם מרווח הרגליים והראש יותר מסבירים בסגמנט הזה.

בתוך העיר קשה שלא להתרשם מקוטר הסיבוב הקטן של הרכב. מאד נהניתי מזה בתמרוני החניה אי שם בתת הקרקע של בנייני גות'הם ועם מצלמות חניה וחיישנים שעוזרים יפה למרות העדר קווי הנחיה דינאמיים. דבר אחד שממש הציק לי זה ה-START&STOP המדומם את המנוע ברמזורים ופקקים. באופן כללי זו מערכת רעה לא משנה באיזה רכב או מותג היא מופיעה אבל כאן היא הגיבה באיחור ולמנוע לקח יחסית זמן רב עד שהניע ברוב דרמה. יותר מטרד מתועלת.

לוח מחוונים מיצובישי
מבחן דרכים מיצובישי טרייטון – בשטח יש נעילות ד'יפ' ומפות ניהול ייעודיות לבקרת המשיכה. צילום: רוני נאק

אחת מנקודות התורפה של הטרייטון היוצא היו הבלמים והיגוי מעורפל. בדור הזה יש בלמים חזקים מאד – מרגישים אובר-חזקים כשהרכב ריק ובהחלט שמסוגלים להתמודד עם תוספת המהירות של הכלי החדש. ההיגוי גם מרגיש מדויק יותר – הוא לבטח כבד יותר יש יאמרו כבד מדי, אני אהבתי. זה יוצר תחושת מוצקות של הטנדר.

ארגז ממעל מיצובישי
מבחן דרכים מיצובישי טרייטון החדש – כלי עבודה ומשפחה רב יכולת. צילום: רוני נאק

טרייטון לסיכום

מיצובישי שמרה על ערכי הליבה של הטרייטון: מערכת הנעה כפולה מצויינת ומנוע תכליתי הנותן כוח וגם חסכון בדלק. זאת לצד קבינה מרווחת שעתה גם מצויידת ומאובזר היטב ומקבל גם דור חדש של מערכות בטיחות אקטיביות – ויש גם 7 כריות אוויר לכל מקרה. בשביל המשימה שהוא צריך היה לעשות ביום המבחן: נהיגה ארוכה למדבר, מעבר בשבילי עפר, ומדי פעם סלע או חריץ מים – מיצובישי טרייטון היה מהיר, נוח, חסכוני בדלק וסיפק חווית נסיעה טובה מאד. סה"כ אהבתי.

סוגר מאמר מיצובישי
מבחן דרכים מיצובישי טרייטון החדש – אין גבולות להרפתקה. צילום: רוני נאק

קאדילק XT5 מוזלת

$
0
0

רוני נאק

UMI יבואנית קאדילק הודיעה הבוקר על תחילת השיווק של גרסה מוזלת של קאדילק XT5 – רכב הפנאי הבינוני שמתצורתה. מדובר ברמת איבזור נוספת המצטרפת לזו הקיימת שבמרכזה מנוע טורבו 2.0ל' עם תפוקה של 237 כ"ס ו-37.3 קג"מ. הוספת הגרסה הזו מעלה את ההיצע של דגם XT5 לשלוש גרסאות: פרימיום לקצ'רי עם מנוע 2.0ל' או מנוע 3.6ל' ומעליהן את גרסת "ספורט" הבכירה.

בכל רמות האיבזור יצוייד רכב הפנאי של קאדילק ב: תיבת הילוכים עם 9 הילוכים, מצלמת מראה כולל שוטף מצלמה, מצלמת 360 מעלות (מעוף ציפור), התראה על הולכי רגל מאחור, מרכז מידע לנהג על גבי מסך "8 , פתיחה חשמלית לתא מטען עם הרגל, מערכת CUE מהדור החדש הכוללת פרסונליזציה לנהגים שונים וחיישן NFC (חיבור מהיר של הנייד לרכב בקרבה בלבד). בנוסף, תצוגה עילית מוקרנת על שמשה קדמית, בקרים רוטורים הממוקמים בקונסולה בין המושבים הקדמיים ומאפשרים שליטה על מערכת המולטימדיה ושקעי USB C . 

שתי מכוניות בחניה
גרסת 2.0ל' טורבו מגיעה להיצע של קאדילק XT5 בישראל עם מחיר מופחת. צילום: GM

מערך הבטיחות כולל: התראה מפני התנגשות חזיתית כולל אינדיקציה על המרחק בזמן מהרכב מלפנים, מערכת התראה לזיהוי הולכי רגל כולל בלימה אוטומטית, התראה לזיהוי הולכי רגל בנסיעה לאחור, בלימת חירום אוטונומית מ-4 קמ"ש וגילוי ממרחק 60 מטר, בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור, התראה על סטייה מנתיב, מערכת אקטיבית למניעת סטייה מנתיב מערכת בקרת שיוט אלקטרונית אדפטיבי ועוד.

אור קליין, סמנכ"ל מכירות ומוצר בקבוצת UMI:

"ה- XT5 הוא דגם חשוב מאוד למותג, הוא רב המכר של המותג בישראל וחלק משמעותי מהמהפכה שהמותג עובר בימים אלה. הוספנו רמת גימור נוספת שתאפשר לקהלים חדשים להיחשף לדגם, כל זאת ללא פשרות בטכנולוגיות והאבזור שיש למותג להציע. "

מחירים:

פרמיום לקצ'רי 2.0 – 329,990 שקלים

פרימיום לקצ'רי 3.6 – 349,990 שקלים

3.6 ספורט – 389,990 שקלים

גם אתה יכול ליצור רכב שטח חשמלי

$
0
0


רוני נאק

יצרנית רכבי העבודה החשמליים – בולינגר – אשר מייצרת רכבי עבודה חשמליים עתירי כוח אך דלים בפינוקים, הודיעה כי היא מציעה למכירה לא רק SUV קשוחים וטנדרים עוצמתיים (בגודל של סילבראדו) – אלא גם את הפלטפורמה החשמלית שלהם. כך למשל יוכל לקוח לרכוש את פלטפורמת ההנעה הכפולה החשמלית מבולינגר ועליה לבנות איזה מרכב שמתאים לו על פי צרכיו, למשימות מיוחדות או הזיות פרטיות.

שלדת רכב שטח חשמלי
בולינגר מוכרת גם שלדות. 614 כ"ס, 95 קג"מ וטווח של מעל ל-300 קילומטרים. צילום: בולינגר

לפלטפורמה שני מנועים אשר יכולים להניע את הגלגלים הקדמיים, האחוריים או את כולם יחד. במפרט הטנדר שלה בולינגר מציינת 614 כ"ס, 95 קג"מ וטווח EPA של 320 ק"מ ממצבר של 120 קוט"ש. המתלים הם עצמות עצה כפולות עם אופציות לקפיצי אוויר ואף לטבורי גלגל פורטאליים (כמו באמר H1). אפשר לבחור בין כמה בסיסי גלגלים וממערך מצברים של עד 180 קוט"ש.

שלדת רכב חשמלי מהצד
אח…האפשרויות. השלדה מוכנה עכשיו בנה את רכב החלומות שלך עליה. צילום: בולינגר

על פי המפרט של היצרן כשר הנשיאה של הפלטפורמה עומד על כ-2.5 טונות, היא כבר כוללת בקרת יציבות ומשיכה, היגוי הידרולי, ABS, ממיר כוח של עד 15 קו"ט (להפעלת ציוד בשטח). למצבר מערכת ניהול תרמית (שזה אומר "קירור") עצמאית המשולבת בתוכה והיא מסוגלת לכן ליהנות משירותי הטעינה של החזקות בעמדות הטעינה לרכב חשמלי.

בולינגר לא פרסמה את מחיר השלדה – אולם כאשר המחיר של ה-SUV והטנדר שלהם עומד על 125 אלפי דולרים – כנראה שגם השלדה לא תהיה מאד זולה. לפיכך הפניה היא פחות לחובב השטח המצוי (אולי רק לעשירים שבהם) ויותר לחברות גדולות, רשויות מוניציפליות וכן לגופים ביטחוניים שם התקציבים הגדולים.

 

פורד קוגה חדשה והיברידית

$
0
0


רוני נאק

בצל המשבר העולמי והקפאת פעילות בחלק ממפעלי פורד – ההצגה צריכה להימשך בעיקר כי מדובר בתהליכים שהחלו לפני זמן רב. ובכן ב-16 למרץ הציגה פורד אירופה את הדור החדש של רכב הפנאי הבינוני שלה – קוגה. או כפי שהם מעדיפים לקרא לרכב: KUGA.

בראש ההודעה לעיתונות דגש רב על מערכות ההנעה ההיברידיות. אלה כוללות גרסת PHEV – היברידי נטען – גרסת היברידי "לייט", גרסה היברידית רגילה וכן מנועי טורבו דיזל ובנזין – 1.5ל'. תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית עם 8 הילוכים ואופציה של הנעה כפולה ברמות האבזור הבכירות. גרסת ה-PHEV שמאד מעניינת את השוק שלנו מונעת במנוע 2.5ל' וגם מנוע חשמלי לתפוקה משותפת של 225 כ"ס. למערכת החשמלית יש מצבר גדול למדי 14.4 קוט"ש אשר – לפי פורד – מסוגל לתת ל-SUV טווח חשמלי נטו של 56 ק"מ (WLTP), צריכת דלק ממוצעת של 1.4ל' ל-100 ק"מ ופליטת CO2 של 32 גק"מ (WLTP).

תא נהג פורד חדשה
קוקפיט דיגיטאלי מלא, תצוגה עילית ומערכות בטיחות אקטיביות. ההגעה שוק האירופאי מתוכננת לאפריל – האם יתמשש? לא ידוע. צילום: פורד

על פי הודעתה של פורד – שימוש בארכיטקטורה חדשה מאפשר להוריד כ-80 ק"ג ממשקל הרכב (גרסה מול גרסה) אל מול הדור היוצא. כאשר בשני המקרים מדובר כמובן על שימוש בפלטפורמה של פורד פוקוס כבסיס ל-SUV הזה. לפי היצרנית זו הפלטפורמה הגלובאלית החדשה שלה אשר מסוגלת להגיע להפרש משקל כה משמעותי. פורד ידעה גם לספר על מרווח רגליים הגדול בסגמנט שלו בין השאר בזכות מושב אחורי בר הזחה.

להורדת המפרט האירופי של פורד KUGA החדשה

לצד העיצוב החיצוני וקבינה חדשה גם חבילות האבזור עשירות יותר. כך תמצאו קוקפיט דיגיטאלי עם לוח מחוונים 12.3 אינץ' ומסך מולטימדיה 8 אינץ'. יש גם קישוריות מלאה ואופציה למערכת שמע פרימיום מבית B&O. יש גם חישוקי גלגלים מעוצבים בקטרים מ-18 ועד 20 אינץ' וגם גרסת ST ספורטיבית.

פורד חדשה מאחור
קשה לעצור ספינה גדולה כמו פורד. משיקה דגם ליבה חשוב מאד – SUV הנמכר ביותר שלה באירופה – בלב המשבר. צילום: פורד

חבילות האיבזור כוללות זיהוי תמרורים, שמירת נתיב אקטיבית, תצוגה עילית, סייען חניה, בקרת שיוט אדפטיבית, בלימת חירום אוטונומית ועוד ועוד. כל הנ"ל תלוי כמובן ברמות האיבזור ובמפרט של הרכב לכשיגיע לישראל. באירופה המחיר מתחיל מכ-24,000 אירו וכ-40 אלף אירו לגרסת ה-PHEV. יגיעו לאולמות התצוגה (אולי) בסוף אפריל.


הכירו את סדנת PREDATOR

$
0
0

רוני נאק

למעטים מבינינו שהאמר H1 לא מספיק, סדנת PREDATOR מקליפורניה מציעה עולם שלם של שיפורים לחייל הוותיק הזה. בין הדברים המעניינים יותר אפשר למצא החלפת מנועים למנועי קאמינס או דוראמקס (דודג' ראם ו-שברולט סילבראדו זוכרים), הגבהות, דיגומים, יחידות תאורה מודרניות ומה לא. למשל הגבהה של 14 אינץ'! קבינה מורחבת ופנים בעבודת יד, מנוע דוראמקס משופר עם 800 כוחות סוס  – כפי שמציג הטנדר האמר ההזוי הזה שמכונה stormtrooper (חיילי האימפריה במלחמת הכוכבים).
הנה הוולוג שלהם. אני בינתיים אלך לבכות קצת בפינה.

גרסת PRO למיצובישי טרייטון

$
0
0

שטח

כלמוביל, יבואנית מיצובישי לישראל, ידועה בחיבתה להפקת גרסאות שטח מוקשחות של דגמי ה-4X4 שלה. כך זה היה עם מיצובישי פאג'רו ובעבר עם דגמי האנטר וטרייטון שאף קבלו גרסאות "ראלי ארט" עם שיפורי מנוע מקומיים. בדומה לחבילת PRO שהובילה את הפאג'רו לשדות הציד הנצחיים – גם הפעם מיצובישי יחד עם סדנת אספיר פיתחו גרסת PRO הפעם לטנדר מיצובישי טרייטון שעבר מתיחת פנים סופר-עמוקה ממש לאחרונה.

תקריב מתלה קדמי
מיצובישי טרייטון דקאר PRO – בולמי בילשטיין, קפיצי פדרס וצמיגי BF על חישוקים מחוזקים. צילום: יח"צ

• מבחן דרכים מיצובישי פאג'רו PRO

גרסת PRO של מיצובישי טרייטון כוללת ערכת מתלים עם הגבהה של 2 אינץ' (כחוק ורשומה ברישיון הרכב) – זו כוללת ארבעה בולמי זעזועים מבית בילשטיין ושני קפיצי סליל קדמיים מבית PEDDERS האוסטרלית. עוד כוללת החבילה חישוקי גלגלים שחורים ועליהם צמיגי גודריץ'., מיגון גחון מלא, מדרגות סף המתאימות להרמה עם הייליפט, קשת העמסה מוקשחת עם נקודות קשירה ועוד פריטי דקורציה.

כלמוביל היבואנית עוד לא קבעה את המחיר לצרכן. גרסת PRO של מיצובישי טרייטון צפויה להגיע לשווקים בחודש מאי.

מבט אחורי מיצובישי
מיצובישי טרייטון דקאר PRO – קשת העמסה עם נקודות קשירה בנוסף למיגון סף ומיגוני גחון. צילום: יח"צ צילום: יח"צ

לנד רובר: 3 צילינדרים היברידי

$
0
0

רוני נאק

לנד רובר הודיעה הלילה על שילוב יחידת הנעה PHEV חדשה אשר תשולב דגמי לנד רובר דיסקברי ספורט ו-ריינג' רובר איווק.

בחזית יש מנוע טורבו-בנזין בנפח 1.5ל' עם 3 צילינדרים אשר יחד עם מנוע חשמלי הם מפיקים 200 כוחות סוס. אם זה נשמע מעט – חכו הם לא לבד. כי מאחור יש מנוע חשמלי שני (המניע רק את הגלגלים האחוריים) אשר מוסיף עוד 100 כ"ס לנתון כולל חביב למדי של 309 כ"ס ו-54 קג"מ. העברת הכוח לגלגלים הקדמיים נעשית דרך תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית עם 8 הילוכים. פליטת המזהמים (אליבא דרובר) עומדת על 32 גרם של co2 לקילומטר (להשוואה יונדאי איוניק מייצרת 29 גרם CO2 לקילומטר) – בהחלט נתון מרשים וחיובי.

בתוך מאמר לנד רובר בשטח
יחידה היברידית חדשה עם 309 כ"ס ו-54 קג"מ. אוטונומיה של 66 ק"מ על חשמל. צילום: לנד רובר

מהצד של הגרוש והחשמל (והחיסכון מאי רכישת דלק), לנד רובר מצהירה על טווח חשמלי נטו של 66 קילומטרים. למצבר קיבולת ראויה של 15 קוט"ש (גר מתחת למושבים האחוריים), הטעינה שלו ל- 80% ב-30 דקות אפשרית גם מעמדת טעינה DC מהירה של 32 קו"ט – או כשעה וחצי מעמדת טעינה ביתית של 7 קו"ט.

• מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי ספורט

בלנד רובר – כמו בלנד רובר – הם לקחו את התחכום שלב אחד קדימה. ובין שלל אפשרויות ההנעה יש עתה גם מצב חכם שבו ניהול האנרגיה מנצלת את המידע ממערכת הניווט ו-GPS כדי לנהל את צריכת החשמל בהתאם לגאוגרפיה שתעברו ועומסי התנועה – שלא ייגמרו האלקטרונים חלילה.

סוגר איור מערכת הנעה
בסך הכל לא כזה מסובך. דור חדש של מנוע אינג'ניום מודולארי עם 3 ציל' וכל השאר חשמל. צילום: לנד רובר

בתחום הביצועים לנד רובר מציינת 6.1 שניות ו-6.6 שניות ל-100 קמ"ש עבור הריינג' רובר איווק ו-לנד רובר דיסקברי ספורט (בהתאמה). שני הדגמים יוכלו להגיע לעד 135 קמ"ש רק בכוח החשמל.

טויוטה ראב-4 מגיעה ל-10 מיליון יחידות

$
0
0

רוני נאק

טויוטה ראב-4 הצטרפה לשורת דגמים אחרים של טויוטה אשר מגיעים לסכום מכירות בן שמונה ספרות. המכירות המצטברות של טויוטה ראב-4 – מתחילת היצור בשנת 1994 ועל פני 5 דורות של הדגם – עבר את רף ה-10 מיליון יחידות בחודש פברואר של 2020.

דור ראשון טויוטה
דור ראשון של טויוטה ראב-4 פרץ את הדרך בשנת 1994. צילום: טויוטה

טויוטה ראב-4 היה בין רכבי הפנאי הראשונים שהגיעו לשווקים ובישר במידה רבה דור חדש של רכב כביש-שטח קטן, זריז וחסכוני יותר מרכבי השטח שהיו אז. ובכל דור הראב-4 קבע רף חדש וגבוה יותר. האמון של הציבור בדגם הזה התבלט במיוחר בשנה שעברה – 2019 – אז הפך לא רק לרכב הפנאי הנמכר ביותר בעולם אלא זכה גם בתואר נוסף של מכונית הנוסעים הרביעית הנמכרת ביותר בעולם. המספרים עולים על כל דמיון (מכירות): צפון אמריקה: 535,000 יחידות, אירופה: 133,000 יחידות ו-סין עם 127,000 יחידות.

סוגר מכירות טויוטה
דור 5 של טויוטה ראב-4. רב מכר גלובאלי וגם אצלנו. צילום: טויוטה

• מבחן דרכים טויוטה ראב-4 היברידי

השנה – בהינתן הקורונה – ירשום טויוטה ראב-4 פרק נוסף עם תחילת השיווק של גרסת PHEV – היברידית נטענת אשר תתן ללקוחות אפשרות לנסיעה חשמלית לטווח של עשרות קילומטרים עם אפס פליטה ואפס צריכת דלק.

סוגר טבלה
הנה תעודת סיום מרשימה של מכירות. צילום: טויוטה

הלהיט הבא: טויוטה יאריס קרוס –היברידית

$
0
0

רוני נאק

אם אני בעלי היבואנית, כבר הייתי מנסה לשריין כמה שיותר יחידות מהדגם החדש הזה. למה? כי לטויוטה יאריס קרוס החדשה יש את כל מה שצריך כדי להפוך ללהיט אצלנו – וכנראה בעולם (תלוי עד כמה עמוק יהיה המשבר הכלכלי שכולנו מסתחררים לתוכו באדיבות הניהול הכושל של הפאבדו-משבר קורונה). עכשיו תעשו אתם את החשבון: טויוטה+יאריס+SUV+היברידי=? נכון. שלאגר! ואם לוקחים את מה שעובר על טויוטה עם ה-ראב-4 החדש (ביקוש עולמי הגובר בהרבה על היצור וזמני המתנה של חודשים שלקוחות מוכנים לחכות) – הרי שלא צריך להיות מנבא עתידות שעל כל כמות שתגיע לארץ – תמיד אפשר יהיה למכור אוניה נוספת מהסחורה הזו.

צילום חזית טויוטה
נוסחה מנצחת לג'יפון היברידי עם הנעה כפולה. טויוטה יאריס קרוס. צילום: טויוטה

כמו רבים מחבריו/יריביו לקטגוריית B-SUV זו של רכבי הפנאי הקטנים המתבססים על פלטפורמת סופר-מיני – גם טויוטה יאריס קרוס נשען על השלדה החדשה של טויוטה יאריס. זה הדור העדכני של פלטפורמת הסופר-מיני של טויוטה וככזו היא מציעה יתרונות בטיחותיים והנעתיים ביחס לזו שהייתה. בהקשר של יאריס קרוס אנו מקבלים בסיס גלגלים של 256 ס"מ .להשוואה פיג'ו 2008 החדשה עם בסיס גלגלים של 260.5 ס"מ. לסקודה קאמיק יש בסיס גלגלים של 265 ס"מ ולרנו קפצ'ור החדש (שקרסו עוד לא מייבאת) יש בסיס גלגלים של 263.9. אז הטויוטה מעט יותר קטנה מאלו. גם באורך הכללי היא כ-10 ס"מ קצרה מאלו. ומדוע אני מזכיר דווקא את המתחרות האירופאיות? מכיוון שטויוטה יאריס קרוס עוצבה באירופה ותוכננה לטעמו של קהל יעד "איאורופאי" שהיינו רוצים לחשוב שזה גם אנחנו. וסגמנט B-SUV שהולך והופך למעניין וצפוף מאי פעם הוא מאד מאתגר ליצרנים שצריכים למצא את הייחוד שלהם וליצור את היתרונות היחסיים שלהם מול מתחרים מוכשרים ויצירתיים לא פחות. וכמוהן – גם טויוטה יאריס קרוס יגיע ממפעל באירופה – צרפת במקרה הזה.

תא נהג טויוטה יאריס קרוב
תא נהג טויוטה יאריס קרוס – סופסוף עם ממשק מובייל. תיבת הילוכים רציפה. מנוע היברידי עם 116 כ"ס. צילום: טויוטה

מערכת ההנעה של טויוטה מפתיע בכך שיש בכלל אופציה להנעה כפולה- AWD. בדיוק כשנדמה היה שרק סובארו נשארו הצדיקים האחרונים בסדום. מנוע בנזין אטמוספרי בנפח 1.5ל' ועם 3 צילינדרים – תפוקת המנוע היא 91 כ"ס ו-12 קג"מ ויחד עם המנוע החשמלי מתקבלת תפוקה משותפת של 116 כ"ס ועוד 14 קג"מ של המנוע החשמלי (הערה: נתוני יחידת ההנעה של יאריס היברידית שלא הופיעו בהודעה לעיתונות). נתוני פליטת ה-Co2 חשובים לטויוטה בכיס כמו שלנו הם חשובים לבריאות. מתחת ל-90 גק"מ לגרסת הנעה קדמית ו-מתחת ל-100 גק"מ לגרסת הנעה כפולה.

צד אחורי טויוטה יאריס קרוס
מראה מנצח – תחשבו טויוטה ראב-4 מוקטן – ותא מטען עם נפח שימושי. צילום: טויוטה

בעיצוב החיצוני ובתא הנוסעים יש את כל הסממנים של SUV-אורבני, שזו חיה שכולם רוצים עכשיו. יש צללית גבוהה, ישיבה זקופה ותאי אחסנה רבים. לתא המטען נפח של 390 ליטרים מכובדים וגם חישוקי גלגלים גדולים – בשביל הלוק. לא נפקד מקומו של ה-TSS או מערך הבטיחות האקטיבית של טויוטה. הוא כולל את כל מערכות העזר המתקדמות שיש ליצרנית להציע (כמובן שרק במפרט הסופי לישראל נדע איך החבילה הזו תתפזר בין היצע הגרסאות שיהיו).

מראה צד טויטה גיפון
זה שהוא נראה כמו ראב-4 קטן זה טוב. טויוטה יאריס קרוס היברידי ב-2021 בישראל. צילום: טויוטה

מתי אצלנו? כמו בעולם. מתישהו ב-2021. כשבשאיפה העולם יחזור למצב תפקודי ברמה סבירה. אלא שעד אז גם המתחרים האירופיים יתקדמו מעט עם גרסה חשמלית לפיג'ו 2009, PHEV לרנו קפצ'ור אם קרסו יביאו אותה. ובכל מקרה – היאריס קרוס עתיד לטעמי להיות ג'יפון ששווה לחכות לו. טווח המחירים בסגמנט הזה נע בין 125 ל-135 אלפי שקלים. אם טויוטה יאריס קרוס תצליח להתברג ברמת המחיר הזו – זה יהיה בינגו.

סוגר מאמר משפחת יאריס טויוטה
האם משפחת דגמי טויוטה יאריס עתידה להפוך ל"מאגניבה" ביותר בקבוצת הקטנות? בין המשפחתית (באדום), לקרוס (בזהב) ול-GR הספורטיבית. צילום: טויוטה

 

מהדורה מיוחדת WILLYS של ג'יפ רנגלר החדש נחתה בישראל

$
0
0

שטח

השם WILLYS מקושר לג'יפ לא פחות מ"רוביקון" או "גלאדיאטור" – זהו אחד השמות האיקוניים בעולם ה-4X4 והביא הרבה כבוד בשחרור אירופה מאימת הנאצים ובהמשך בכל מדבר, ג'ונגל ונקודת עימות שעל פני הגלובוס.

השנה JEEP מעשירה את הציע גרסאות ה-WRANGLER החדש עם סדרה 8 מהדורות מיוחדות ומוגבלות של הרנגלר ו-WILLYS היא אחת מהן. מה הסיפור של הדגם הזה מלבד לעורר רגשות פטריוטיים עזים? בגדול להביא יותר קשיחות ויכולת שטח.

תקריב ג'יפ גלגל
מהדורה נדירה ומיוחדת של ג'יפ רנגלר – WILLYS – מגיעה לישראל עם אבזור שטח מקורי כולל צמיגים קשוחים, מתלים מחוזקים ומיגון סף. צילום: JEEP

כך שיחסי ההעברה בסרנים נשמרו והם זהים לגרסאות הספורט והסהרה – יש אופציה לדיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה, תיבת העברה עם LOW, צמיגי שטח, מיגוני סף מקוריים, פנסים ראשיים ופנסי ערפל LED גג בד, קרסי גרירה לפנים ומאחור, כניסה ללא מפתח, בקרת שיוט וכניסה ללא מפתח.

• לקבלת הצעת מחיר פרטית לג'יפ רנגלר

במיטב המסורת של ג'יפ הקבינה שטיפה עם שטיחים נתיקים ופתחי ניקוז מים. יש מולטימדיה עם מסך 5 אינץ' וגם מערכות בקרת משיכה ויציבות וכן מערכת בטיחות התראתית של מובילאיי.

תא נהג ג'יפ
מהדורה נדירה ומיוחדת של ג'יפ רנגלר – WILLYS. תא נהג מוכר עם ידית לתפעול הטרנספר ומולטימדיה עם ממשק מובייל. (גרסה ידנית שבצילום לא משווקת) צילום: JEEP

מגוון האופציות רחב מאוד כחלק מחבילות של שמע או נוחות ואלו כוללות מערכות מולטימדיה עם מסך גדול יותר ויותר רמקולים, פינוקים כמו מושבים וגלגל הגה מחוממים, חבילת גרירה ועוד קטלוג עשיר במיוחד של MOPAR לשיפור העמידות בכל תנאי השטח ומזג האוויר, שיפור חווית הנסיעה, מגוון רחב של סייענים לחניה, הגבלת מהירות במורד ועוד.

תקריב פנסים
מהדורה נדירה ומיוחדת של ג'יפ רנגלר – WILLYS – מגיעה לישראל עם פנסי LED, שבכה בשני גוונים לצד חבילת אבזור עשירה. .צילום: JEEP

היצע המנועים עומד על בנזין V6 בנפח 3.6ל' עם 285 כ"ס או טורבו-בנזין, 4 ציל' בנפח 2.0ל' עם תפוקה של 270 כ"ס. בשני המקרים הורדת הכוח היא עם תיבת הילוכים אוטומטית עם 8 הילוכים כאשר לתיבת ההעברה יש מצבי הנעה אחורית, הנעה כפולה והנעה כפולה עם LOW לשטח. ל-WILLYS  יחסי ההעברה הארוכים יותר 3.45:1 – אשר מאפשרים נסיעה מהירה וחסכונית יותר על הכביש.

• אל תפספס את ההזדמנות לנהוג במהדורה מיוחדת של ג'יפ רנגלר

כמו הרנגלרים האחרים גם ג'יפ רנגלר וויליס מגיע בגרסה קצרה או בגרסת אנלימטד ארוכה ועם 5 דלתות.

ג'יפ רנגלר וויליס מגיע לישראל על ידי אוטומקס ביבוא מקביל

המחירים:

– ג'יפ רנגלר וויליס קצר החל ב-309,900 שקלים

– ג'יפ רנגלר אנלימטד וויליס ארוך. החל ב-339,900 שקלים

סוגר מאמר ג'יפ
מהדורה נדירה ומיוחדת של ג'יפ רנגלר – WILLYS – החל ב-309,900 שקלים.צילום: JEEP

לנד רובר ויגואר מגלחות מחירים

$
0
0

רוני נאק

חברת המזרח – יבואנית מותגי לנד רובר ויגואר לישראל – הודיעה היום על הורדת מחירים בכל קו הדגמים שהיא מייבאת בישראל. המחיר של יגואר iPace החשמלית לא משתנה – וגם בולט בהעדרו לנד רובר דיפנדר החדש אשר אמור להיות מושק בקרוב בישראל ומחירו פורסם בעבר – על ידי לנד רובר בעצמה.

בהודעתה לעיתונות נאמר כי "בצל משבר הקורונה העולמי ותודות לשיתוף פעולה משמעותי עם היצרן מכריזה חברת המזרח, יבואנית לנדרובר ויגואר, היום, (יום שני 4/5/20) על סדרה של צעדים ביניהם עדכון מחירון כלי הרכב המיובאים על ידה. ההשפעה על מחירי הרכבים תהיה מיידית, והמחירון החדש אפקטיבי החל מהיום.

יגואר מהצד
חברת המזרח מגלחת – קצת – במחירים. יגואר F-טייפ גם מוזלת. צילום: יגואר

בנוסף,  מציגה החברה חבילות מימון המאפשרות לדוגמא תשלום של  החל מ-2,500 ₪ לרכישה של דגם ה SUV יגואר E-PACE. שנת 2019 היתה שנה מרשימה הן עבור יגואר והן עבור לנד רובר, בה קבעה חברת המזרח שיאי מכירות והיתה במגמה לעשות זאת שוב ב-2020 עם השקת דגמי דגל, דוגמת רכב השטח המדובר של השנה, הלנד רובר דיפנדר החדש וכן יגואר F TYPE החדש.

• מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי ספורט

מחירון לנד רובר יגואר המופחת

לנד רובר שוחה באגם
חברת המזרח מגלחת – קצת – במחירים. לנד רובר דיסקברי. צילום: לנד רובר

רמי וקסמן, סמנכ"ל שיווק  ומכירות חברת המזרח: "המשבר העולמי שאינו פוסח על אף מגזר הוא בעל השפעה עמוקה גם על יצרניות הרכב העולמיות, ומחייב חשיבה יצירתית וחיבור למצב. לשמחתנו הרבה JLR הינה יצרנית המחויבת עמוקות לנו וללקוחותיה ובשיתוף פעולה הסכמנו על תמיכה במחירי הקניה המהווה חלק ממהלך אסטרטגי המעמיק את ההתמקדות בלקוחות". 

בנוסף – חברת המזרח מתכוננת לשינויים בהנהלה (כך פורסם בעיתונות הכלכלית בישראל) עם כניסתה של גלית עיני לתפקיד יו"ר החברה במקום הדוד שלה – דני עיני.

 


סובארו פורסטר ההיצע מתרחב

$
0
0

רוני נאק

סמלת – יבואנית סובארו – הרחיבה בימים האחרונים את היצע הגרסאות של סובארו פורסטר. למעשה היא הכפילה את ההיצע והוסיפה גרסת "Z" נגישה יותר במחיר וגרסת "XS" המשתחלת מתחת לרמת "ספורט" הבכירה.

בשני המקרים מדובר בשמירה על אותה מערכת הנעה: בוקסר 2.5ל' אטמוספרי עם תפוקה של 182 כ"ס ו-24.3 קג"מ. ההנעה כפולה קבועה – או 4X4 – דרך תיבת הילוכים אוטומטית רציפה ומערכת ניהול משיכה מתקדמת. גם מערך המתלים נותר ללא שינוי כמו חבילת הבטיחות האקטיבית – אייסייט – המצוינת של סובארו.

סובארו חזית
שתי גרסאות חדשות בישראל לסובארו פורסטר. Z – נגישה ו-XS מהודרת. צילום::סובארו

מבחן משווה: סובארו פורסטר מול מאזדה CX-5

גרסת Z של סובארו פורסטר מוותרת על כמה פריטי נוחות כמו תאורה בסוככי שמש, כיסוי נגלל לתא המטען, 4 רמקולים במקום 6, דלק תא מטען חשמלית ואינץ' אחד בקוטר חישוקי הגלגלים. עוד ה-Z משילה את מחליף האורות האוטומטי, ניטור שטחים מתים, ובלימה אוטומטית בנסיעה לאחור. בנוסף מסך המולטימדיה הוא 6.5 אינץ' ולא ה-8 אינץ' אליו התרגלנו מגרסת ה"ספורט". רשימת האיבזור המלאה כאן – להורדה.

גרסת XS של הפורסטר מהודרת יותר מה-S ומקבלת פתחי מיזוג אחוריים, שקעי USB אחוריים, ניטור שטחים מתים ותנועה חוצה, גג שמש פנוראמי, מושב אחורי עם משענת מכווננת, ועוד.

המחירים:

  • סובארו פורסטר Z – החל ב-172,990 שקלים
  • סובארו פורסטר XS – החל ב- 192,990 שקלים

הרפתקה במכרות האבודים

$
0
0

רוני נאק

בשעה 04:30 לפנות בוקר כבר הייתי אחרי חצי שעת נהיגה. ערב קודם כבר השכבתי את המושב האחורי בפורסטר ספורט החדש. מחצלת עבה נפרשה על תא המטען העצום ועליתי לדירה לארגן את הציוד לבוקר בזמן שהסובארו נותר לנום שנת לילה קצרה מדי כשרק חתולי הרחוב משמשים לו לחברה.

כשהשעון המעורר צלצל בשלוש לפנות בוקר – התחושה הייתה שנכנסתי למיטה רק לפני 10 דקות. עברתי לאט על כל הציוד, פעם שניה ורק ליתר בטחון פעם שלישית. אני מודע לטשטוש של ההשכמה הלא סבירה – עושה שריר במוח ושוב עובר על הכל. זה יהיה ממש מבאס לגלות ששכחתי משהו חשוב כשנפרוק את המכונית בנחל ססגון. היעד שלנו לבוקר הזה. נגלה ראשונה – תאורת הפנים LED עולה לאיטה ואני זורק לחלל שלוקר ותיק ציוד גדול. עולה בחזרה למעלה לנתק את האופניים החשמליים מהטעינה ומוריד אותם לרכב. פירוק גלגל קדמי – היי הופ – והם נבלעים בחלל.

אופניים נכנסים לרכב סובארו
הרפתקה במכרות האבודים עם סובארו פורסטר. צילום: רוני נאק

הדלת החשמלית נסגרת מאחור, WAZE נדלק לפנים – והבוקסר 2.5ל' של הפורסטר מתעורר לחיים כרוטן על השעה הלא סבירה. תחנת ראשונה דרום גוש דן – לאסוף את יוסי. חבר ורוכב אופניים רב מעללים שמלווה אותי היום. אפילו שכבר סוף קורונה הכבישים ריקים לגמרי – רק אני ואייסייט עם העיניים על הכביש. תאורת פנסי ה-LED מפלחת את הלילה ואני חושש שמה לא אספיק לראות את תיקוני הכביש הרבים שמבוצעים בהפסקת קורונה.

04:30 נשלחת הודעה ליוסי "אני למטה". הוא מגיע עם האופניים שלו ועוד תיקים וציוד. הכל נכנס פנימה לפורסטר בלי מאמץ מיוחד ואנו מפנים חרטום מלא כוכבים לדרום. WAZE מעריכה שנגיע לידע ברבע לשמונה וממליצה שנדרים דרך כביש 40 (מצפה רמון) – ההמלצה מתקבלת בכיף. הקרוז מתייצב על מה שהשלטים על 6 דרום מרשים ואנו לבד על הכביש.

פורסטר במדבר
הרפתקה במכרות האבודים עם סובארו פורסטר. צילום: רוני נאק

האור הראשון מתחיל קצת לפני מצפה רמון וקרני שמש ישירות מגיעות אלינו כשאנו דופקים חור באוויר של המיישר. מסביב הכל ירוק בצורה לא סבירה. סגורים בבתים בחודשים אחרונים פספסנו את אחד האביבים היפים ביותר שהיו לנו – והמדבר עדיין ירוק ופורח. לקראת הסוף אבל פורח.

הקילומטרים עוברים במהירות מתחת לגלגלי הרכב – נוחות הנסיעה נהדרת והכביש של המכתש מאפשר לתת דרור. אז נתנו. 07:30 הורדנו צמיג מהאספלט לשביל העפר בואכה ססגון.

המטרה של הנסיעה הייתה הסטייג' האחרון של מבחן ארוך טווח לדור חדש של אופני הרים חשמליים, לחקור כמה מהמחפורות הלא מוכרות של אזור נחל ססגון וגם לגנוב סיבוב מדברי אחרון לפני שיהיה חם מדי מכדי לרכוב בשעות היום.

סובארו ליד דיונה
הרפתקה במכרות האבודים עם סובארו פורסטר. צילום: רוני נאק

הפורסטר קפץ לשטח בשמחה ועליזות רבה. מרווח גחון גדול, מערכת הנעה 4X4 ומערכת בקרת משיכה X-MODE הממקסמת את האחיזה בשטח -הופכים את הנסיעה בשטח לא רק לדבר שהוא אפשרי אלא גם משהו ליהנות ממנו ולא לחשוש. וכשבדרך לדיונת ססגון פגשנו קצת דרדרת, הצלבונת והרבה חול מדבר יבש וטובעני – לא הייתה דרמה כלל. יותר מזה – לא היה אירוע מבחינת הפורסטר שעבר את השטח כאילו היה כביש 6.

יצאנו לרכוב – ופורסטר נותר למרגלות הדיונה המפורסמת עליה רמבו קפץ ממסוק. למה? מזתומרת? כי הוא רמבו!

הרכיבה והצילומים בשטח לקחו בערך 5 שעות. בהחלט באחת הפינות היותר יפות של המדבר בישראל – ואם עוד לא הייתם מעולם בתמנע, זה בדיוק הזמן עם פתיחת הפארקים.

איש במערה
הרפתקה במכרות האבודים עם סובארו פורסטר. צילום: רוני נאק

החזרה לפורסטר לוותה בתחושת הקלה ש"ניצלנו"! וסיימנו את החלק הפיזי של המסע בלי תקלו ובזמן. פירוק מהיר של האופניים, החלפת בגדי הרכיבה הרטובים מזיעה ואני שמח למצא בקבוק מים שהמים בו עדיין צוננים למרות השעות ברכב החשוף לשמש.

[See image gallery at www.automag.co.il]

סידור מהודק של כל הכבודה – מחצלות מפרידות בין שלדות האופניים וחלקי הרכב שלא יתלכלכו – ויוצאים מהשטח למסע חזרה הביתה. עייפים, הריכוז קשה וכביש הערבה ארוך ארוך ואיטי להחריד. הפורסטר רוצה לרוץ קדימה אבל אי אפשר. כביש 90 זה 90 קמ"ש – ושוב האייסייט ובקרת השיוט האדפטיבית נקראות לדגל כדי לשמור עלינו.

אופניים בתמנע
הרפתקה במכרות האבודים עם סובארו פורסטר. צילום: רוני נאק

כריך רוסטביף נהדר בכפריה של צוקים נותן לנו את ה-BOOST להמשיך הביתה. התנועה כבר כבדה והולכת ככל שמתקרבים למרכב – ה-WAZE מהאנדרואיד מזהירה על פקק. תאונה – זוחלים – עוד רגע שוב בראשל"צ. הצצה למחוג הדלק – אנו על 3/4 מיכל. ממוצע צריכת דלק של 12.5 קילומטרים לליטר. דרומה – בקצב דינאמי. חזרה צפונה – בקצב התנועה.

סובארו פורסטר חזית
הרפתקה במכרות האבודים עם סובארו פורסטר. צילום: רוני נאק

15 שעות אחרי שיצאתי מהבית אני חוזר אליו. עייף אבל לא מפורק. מדומם מנוע וחושב על שלושת הקומות שעליי לטפס במדרגות כדי להחזיר הכול הביתה. מבט לאחור על הפורסטר ואני חושב איזה כלי מגניב. כל כך הרבה יכולת וורסטילית: מכונית כביש נוחה, מרווחת ובטוחה מצד אחד – לא פוחדת לדפוק קצב בסיבובים ואף מעודדת זאת עם מצבי נהיגה ספורטיביים – או "שארפ" כמו שסובארו קוראת לזה. ואז – היכן שהאחרים עוצרים – הפורסטר מדלג לשטח בלי פחד ותופר שביל עד ליעד בלי למצמץ וללא חשש מנזק.

נוח, מהיר, 4X4 ושותף שמח לכל הרפתקה. הסובארו פורסטר הוא האולר השוויצרי של ה-SUV בישראל. עם סט מלא של תכונות ייחודיות.

סובארו פורסטר במדבר
הרפתקה במכרות האבודים עם סובארו פורסטר. צילום: רוני נאק

ג'יפ רנגלר WILLYS –בהצעה נדירה

$
0
0

שטח

ג'יפ רנגלר רוביקון הוא כלי שכל תכליתו היא לעיסת סלעים – ובהתאם לכך הוא מצויד בסרנים כבדים, תיבת העברה ייחודית, נעילות דיפ' מקוריות ואפילו ניתוק מוט מייצב ומיגונים מקוריים – החיים עם הרוביקון על הכביש יכולים להיות קשוחים למדי. קשוחים מספיק כדי לעייף את הנהג ולרוקן את מיכל הדלק עד שמגיעים למוצא השביל שתכננם עליו אי שם בנגב. מצד שני – רנגלר ספורט – עם סרנים קלים יותר, יחסי העברה ארוכים יותר, פחות פירזול לשטח ויותר צמיגים לכביש, יהיה כלי מתוק ביותר לחיים בעיר ובדרכים המהירות. הוויתור על היכולת בשטח ועמידות בפני מפגשים עם סלעים – שווה את זה למי שלא מתכנן לנהוג בשטח קשוח מדי.

תקריב על הצמיג
ג'יפ רנגלר וויליס עם צמיג שטח מקוריים על חישוקי 17 אינץ' שחורים. צילום: ג'יפ

ואז יש גרסאות מיוחדות שג'יפ מפיקה מדי פעם. אלה מהדורות מוגבלות שלרוב נועדו לציין מאורע כזה או אחר ב-70 ויותר השנים של מותג ג'יפ. אחת הגרסאות האלה היא WILLYS שמגיעה לישראל בלעדית רק דרך אוטומקס.

• לקבלת הצעת מחיר פרטית לרנגלר WILLYS

ג'יפ רנגלר WILLYS מהווה איזון נהדר בין הקלילות של גרסאות הספורט, עם תוספת קשיחות למראה וגם לנהיגת שטח. הוויליס מקבל דיפ' אחורי מוגבל החלקה מקורי, תיבת העברה עם LOW, שמשות כהות, שבכה קדמית כהה, פנסי LED מקוריים, צמיגי שטח נהדרים עם חישוקי 17 אינץ', כניסה ללא מפתח והתנעה עם כפתור, ממשק מולטימדיה מקורי עם מסך מגע 5 אינץ'. בנוסף יש מיגון סף ואפילו מתלים מחוזקים – בדיוק התמהיל הנכון לחיים נוחים בכביש יחד עם יכולת טובה מאד בשטח.

כנפיים ומיגון סף
ג'יפ רנגלר וויליס עם מיגון סף מקורי וכנפיים שחורות – מוכן לחיים בשטח צילום: ג'יפ

לרכב השטח האייקוני מגיע מנוע משובח בכל קנה מידה – 2.0ל' טורבו מתקדם עם תפוקה של 270 כ"ס ו-41 קג"מ שנותנים עוצמה אדירה בסל"ד נמוך. תיבת הילוכים אוטומטית עם 8 הילוכים מזינה את הכוח לתיבת העברה עם LOW אשר גם מאפשרת נסיעה עם הנעה אחורית בלבד ושני מצבים של הנעה כפולה. עם 8 הילוכים – תקבלו צריכת דלק מאד נמוכה בכביש והרבה כוח כשצריך אותו בשטח. חשוב לציין שהמהדורה המוגבלת של WILLYS קיימת רק אצל אוטומקס – וזו בהחלט הזדמנות לשים יד על מהדורה מיוחדת ומוגבלת מאד של ג'יפ רנגלר נדיר במיוחד.

• חושב שאתה מספיק טוב ל-WILLYS?

תא נהג ג'יפ
מהדורה נדירה ומיוחדת של ג'יפ רנגלר – WILLYS. תא נהג מוכר עם ידית לתפעול הטרנספר ומולטימדיה עם ממשק מובייל. (גרסה ידנית שבצילום לא משווקת) צילום: ג'יפ

פולקסווגן אמארוק GTi

$
0
0

רוני נאק

זה היה פרוייקט שנמשך כחצי שנה ונולד מיציאה אגבית של חבורת עיתונאי רכב בתערוכת המסחריות בהאנובר. אבל היה מי שהאזין – ואהב והפיק את האמארוק של החלומות.

פולקסווגן אמארוק הוא השרירן של סגמנט הטנדרים אצלנו – וגם לישראל הוא מגיע מהמפעל בגרמניה כשהוא בנוי לתלפיות. במרכזו מנוע דיזל V6 בנפח 3.0ל' שבאופן רגיל מפיק 258 כ"ס ו-58 קג"מ. תיבת ZF עם 8 הילוכים מורידה כוח להנעה כפולה קבועה. מה שעשוי להיות הרבה יותר ממה שצריך לרוב האנשים – בשביל חובבי רכב שרופים זו רק נקודת מוצא.

חזית אדומה
שיפורים עמוקים לטנדר פולקסווגן אמארוק. מביא את הכלי לרמות אחרות של טרפת. צילום: WERK2

אחרי עיסוי, מיפוי, וצינטור – מנוע הדיזל מפיק עתה 350 כ"ס ו-75 קג"מ (פרי עמלה של סדנת Werk2 בגרמניה). מתלי אוויר מאפשרים לא רק שינוי גובה אלא גם הנמכה והצמדה לכביש – ובלמים הרבה יותר חזקים עם קליפרים 6 בוכנות ודיסקים גדולים בחזית מספקית כוח בלימה מתבקש.

תא נהג פולקסווגן
שיפורים עמוקים לטנדר פולקסווגן אמארוק. מביא את הכלי לרמות אחרות של טרפת. צילום: WERK2

חישוקי גלגלים 22 אינץ' – צמיגים בחתך 35, פנסי LED בכל פינה, כנפיים מנופחות וגם חיפוי/ספויילר לארגז המטען הפתוח. אבל – וחשוב לא פחות דשבורד, קבינה ומושבים שכולה מדופנת ומרופדת באלקנטרה יקרה.

התוצאה היא טנדר פולקסווגן אמארוק שמגיע ל-100 קמ"ש בפחות מ-6.0 שניות וסוגר 240 קמ"ש כי אין מספר גדול יותר בסקאלת המהירות. מחירו הסטנדרטי בגרמניה זינק מ-66 אלף אירו ל-105 אלף אירו עבור היצירה שאתם רואים כאן. אצלנו – משווק פולקסווגן אמארוק החל ב-259,900 שקלים.

טנדר אדום מאחור
שיפורים עמוקים לטנדר פולקסווגן אמארוק. מביא את הכלי לרמות אחרות של טרפת. צילום: WERK2

דייסון זונחת את חלום הרכב החשמלי

$
0
0

רוני נאק

ענקית שואבי האבק – DYSON – הבינה שלא תצליח למכור את החזון שלה לרכב חשמלי במחיר אשר יאפשר את שיווקו בהצלחה. אתמול בלונדון היה זה ג'יימס דייסון שאמר כי הוא חיסל סופית את פרוייקט ה-SUV שבעת המושבים החשמלי שחלם להוציא – וכמו רבים אחרים להביא לשוק "קוטל טסלה" – כשהבין שהמחיר לצרכן צריך להיות מעל ל-180,000 דולרים ליחידה כדי שלא יפסיד כסף.

המיליארדר הודיע בשעתו – 2017 – כי הוא מתכנן לפתח ולהביא לשוק מכוניות חשמליות עד שנת 2021 ויצר ציפיה רבה לקראת הפרעה אפשרית בתעשיית הרכב – באופן דומה למה שעשה בעולם מכשירי החשמל לבית עם שואבי האבק שלו. לדברי דייסון ביטול הפרויקט הגיע לא בשל סיבוכים בפיתוח ה-SUV החשמלי אלא מאחר שלא הייתה לו היתכנות מסחרית.

דייסון
דייסון: "מותגי הפרימיום מפסידים כסף על המכוניות החשמליות שלהם". צילום: APF

אז כמה כסף זה עלה? לפי הסאנדיי טיימז הלונדוני – דייסון השקיע 608 מיליון דולרים מהונו האישי במיזם הזה "יש עצבות רבה ואכזבה. אנו חיים עם סיכונים ועם כשלונות. אנו מנסים דברים והם נכשלים". ואם אתם בכל זאת מזילים דמעה – אל. דייסון הוא האדם העשיר בבריטניה עם הון המוערך בכ-16 מיליארד ליש"ט. אז הוא בסדר.

ומה העולם הפסיד? SUV חשמלי גדול למדי – שם קוד N526 – באורך של 5.0 מ', רוחב של 2.0ל' ומשקל עצמי של 2,600 ק"ג. דייסון שאפה לטווח של מעל ל-900 קילומטרים על טעינה אחת עם שני מנועים חשמליים בעלי תפוקה משותפת של 536 כ"ס. כמו חשמליות רבות התאוצה מהממת למדי לרכב בממדים ומשקלים כאלה: 4.8 שניות ל-100 קמ"ש ומהירות סופית של 200 קמ"ש.

רכב חשמלי
האם מותגי הפרמיום חיים בכיף עם דגמים המפסידים כסף רק כדי שלא לשלם קנסות CAFE? צילום: ב.מ.וו

אולי הדבר החשוב ביותר שאפשר לקחת מהראיון עם אדון דייסון זו הטענה שלו כי יצרניות הרכב הגדולות מוכרות את המכוניות החשמליות שלהן בהפסד – בעיקר מותגי הפרימיום כמו מרצדס ו-ב.מ.וו. אנו מכירים היטב את האנשים בחברות האלה – ואם יש דבר אחד שמקמט להם את חליפות המעצבים היקרות זה להפסיד כסף. ובכן המוטיבציה היא להימנע (אולי לחמוק זו המילה המתאימה יותר) מלשלם את הקנסות העצומים של תקנות CAFE באיחוד האירופאי אשר מגדירות ממוצע פליטת CO2 לכל יצרן רכב.

Viewing all 1742 articles
Browse latest View live